Wyroby mączne:
- Pierogi z kapustą i grzybami - 0,5 kg / 21 PLN
- Pierogi z farszem wieprzowym - 0,5 kg / 21 PLN
- Pierogi z gęsi - 0,5 kg / 29 PLN
- Pierogi z owocami (truskawki lub jagody) - 0,5 kg / 27 PLN
- Pierogi Rybaka z farszem z łososia - 0,5 kg / 30 PLN
- Pierogi z dzika - 0,5 kg / 28 PLN
- Pierogi ruskie 0,5 kg - 22 PLN
- Pierogi ze szpinakiem - 0,5 kg / 23 PLN
- Kołduny litewskie z wołowiną - 0,5 kg / 59 PLN
- Krokiety z kapustą i grzybami - 1 szt. / 12 PLN
- Pasztecik z mięsem - 1 szt. / 9 PLN
Zupy:
- Barszcz czysty - 0,9 l / 32 PLN
- Rybna z kawałkami łososia i dorsza zabielana, z koperkiem - 0,9 l / 66 PLN
- Rosół z kaczki czysty - 0,9 l / 39 PLN
- Krem kurkowy - 0,9 l / 45 PLN
- Strogonow drobiowy - 0,9 l / 32 PLN
Nasze regionalne produkty:
- Łosoś wędzony - 1 kg / 159 PLN
- Szynka wędzona - 1 kg / 84 PLN
- Pasztet drobiowy z żurawiną i śliwką - 1 kg / 39 PLN
- Śledzie opiekane - 0,9 l / 42 PLN
- Bigos - 0,9 l / 32 PLN
Sałatki:
- Tradycyjna sałatka jarzynowa - 0,5 kg / 29 PLN
- Sałatka gyros na ostro z ciecierzycą i nachosami - 0,5 kg / 35 PLN
- Sałatka z paluszków krabowych z makaronem ryżowym, ananasem i warzywami - 0,5 kg / 44 PLN
Zakąski zimne:
- Ryba po grecku - 100 g / 18 PLN
- Pstrąg w galarecie nadziewany żurawiną i kaparami - 50 g / 16 PLN
- Łosoś w galarecie - 50 g/ 21 PLN
- Rolada ze szpinakiem i łososiem wędzonym - 50 g / 22 PLN
- Tymbalik rybny - 50 g / 16 PLN
- Tatar z łososia wędzonego z warzywami - 100 g / 26 PLN
- Tatar ze śledzia korzennego - 50 g / 15 PLN
- Rolada z kaczki nadziewana pieczarkami - 50 g / 18 PLN
- Rolada z boczku nadziewana śliwką - 50 g / 19 PLN
- Półmiesek z naszymi wyrobami (dwa rodzaje kiełbas, pasztet drobiowy, szynka wedzona, zylc, smalec wieprzowy - dla 4 osób) / 79 PLN
Na słodko:
- Sękacz (wyrób własny) waga od 2,5 kg do 3 kg / 190 PLN
Zamówienia przyjmujemy do 15 grudnia.
Dania mięsne:
- Kaczka pieczona w całości nadziewana jabłkiem - 1 szt. (ok. 1,6 kg) / 120 PLN
- Duszone udko z kaczki - 1 szt. / 27 PLN
- Pierś z kaczki confit - 1 szt. / 37 PLN
- Duszony schab z kością w sosie cebulowym - 1 szt. / 24 PLN
- Zraz wołowy - 1 szt. (ok. 100 g) / 34 PLN
- Zraz wieprzowy z grzybami leśnymi - 1 szt. / 32 PLN
- Zraz z piersi z kurczaka z warzywami - 1 szt / 24 PLN
- De volaille - 1 szt. (ok. 100 g) / 24 PLN
Dania rybne:
- Łosoś w cytrynowo-ziołowej panierce - ok. 150 g / 38 PLN
- Roladka z sandacza z warzywami - ok. 150 g / 38 PLN
Dodatki:
- Kapusta czerwona / biała zasmażana - 0,5 kg / 29 PLN
- Sos pieczeniowy - 0,5 l / 28 PLN